Вино за душата от изба БАЛАР на Дионисиеви дни в Царево

Винарска изба Балар за първи път ще вземе участие на Дионисиевите дни в Царево, който ще се проведе на 26, 27 и 28 юли в центъра на морския град.

За винолюбителите и ценителите на бутикови серии вина тяхното участие ще бъде истински празник за сетивата.

Основната цел на Балар АД е да създава и продава бутикови червени вина със собствен стил и облик, предназначени за истински ценители. Вината от линия К са КОПНЕЖ. Във всяко едно от тях е заключено впечатляващо очарование, което предизвиква сетивата и отваря душите. Лимитирана серия тероарни вина с изявен характер.

Избата и лозовият масив са разположени в района на с. Скалица, под Манастирските възвишения, на около 30 км югозападно от град Ямбол. В близост до тях е създаден изкуствен воден басейн, заобиколен от зелени ливади и овощни градини, разкриващи красотата на местността. Избата разполага със 130 декара собствени лозови насаждания със сортовете Каберне совиньон, Мерло, Сира и поддържащи сортове Пети вердо, Малбек, Карменер и Темпранийо.

Белите сортове са Гевюрцт траминер и Мускат отонел. Капацитетът за преработка е 50 тона грозде. За съзряване на виното се използват френски 225-литрови дъбови бъчви, след което се бутилира и отлежава в подземно помещение с постоянна температура и контролирана влажност на въздуха.

#ВинарскаизбаБалар е разработила уникална технология за производство на витализирано вино – подложено на продължително въздействие със звукови вълни, така че да се промени структурата и спектъра на излъчване на молекулите в напитката. 

Виното, озвучено по този начин, със специално подбрана класическа музика, мултиплицира качествата си и положителното си въздействие върху човешкия организъм. Виното съзрява от 3 до 12 месеца под звуците на класическа музика. Методът е защитен с полезен модел и е в процедура по патентоване.

Първата колекция витализирано вино е съзрявала под звуците на безсмъртните произведения на Лудвиг ван Бетовен.Произведени са 320 бутилки. Всяка бутилка от тази серия е номерирана и е с колекционерска стойност.

По време на Дионисиевите дни посетителите ще могат да изпитат и осъзната наслада с ограничената серия БАЛАРИНА от реколта 2021. Това са три нежни вина - Мускат Отонел, Гевюрцтраминер и Розе, което е произведено от сортовете Каберне Совиньон,Сира и Мерло.

Заповядайте на най-пивкия фестивал по Южното Черноморие!

Дионисиеви дни ви очаква!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови