Журналист-винопроизводител отново на Дионисиеви дни в Царево 

Броени дни остават до шестото издание на винен фестивал Дионисиеви дни Царево 2022, което ще се проведе от 26 до 28 юли.

Както вече съобщихме и през тази година ще бъде направено класиране на вината от специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

Затова бързаме да представим участниците в него.

За четвърти пореден път своето вино ще представи журналистът Пламен Димитров. 

Още през 1998 година той основава "Култура на виното" – едно движение за качествените български продукти КУЛТУРА, ВИНО и ХРАНА

"Култура на виното" е богата смесица от събития, стремящи се да обобщят желанията и философските търсения на обществото за по-добър и близък до естествеността на природата начин на живот.

Пламен Димитров е роден в София. Завършва Българска филология в СУ "Св. Св. Климент Охридски". 

След 1980 година е пътуващ кореспондент на БНР, журналист във вестник "Кооперативно село" и първия етап на "Демокрация". Три месеца след 10 ноември 1989 г. създава вестник "ЕК" /Екогласност/, който набира средства чрез волно предаване на стари газети и вторични суровини. 

През 1991 г. издава първия частен всекидневник у нас - "Телеграф". 

През 1998 г. заедно с Бойко Ламбовски създават Международен фестивал "Култура на виното". 

От тогава фестивалът има 15 издания, 6 от тях в чужбина. Форумът е известен със своите изложби "История на българското вино" и "Във виното е истината - карикатури от цял свят", както и с международната поетически среща "Пияната метафора", многобройните дегустации на български вина, музикалния конкурс "Тъпанът е голяма музика" и др. 

От 2000 година Пламен Димитров професионално се занимава с винопроизводство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови