В Бургас: 37 се явиха на изпит за Софтуерния университет

Успешно издържалите бяха поканени да се запишат и в Бургаския свободен университет

Бъдещи програмисти днес полагат изпит в Бургас за прием в Софтуерния университет в София. Курсистите, които завършиха нулевото си ниво на обучение и се осмелиха да се явят, за да решават задачите, са 37 на брой. Изпитът е в рамките на 6 астрономически часа и се провежда в КЦ Морско казино.

„Софтуерният университет“ /СофтУни/ започна да подготвя младши IT кадри в началото на 2014 г. Той е основан от Светлин Наков, който е бивш мениджър "Технологично обучение" на "Академията на "Телерик".

След завършване на СофтУни, студентите получават диплома за софтуерен инженер-практик. Тази диплома не е държавно призната, но се цени на високо ниво от софтуерните компании - работодатели. 

След приема в СофтУни курсистът има възможност да се запише паралелно в акредитиран университет-партньор, за да получи диплома за висше образование. Един от партньорите е Бургаският свободен университет, а възможностите на учебното заведение бяха презентирани днес преди изпита в Бургас от проф. Андон Лазаров от Центъра по информатика и технически науки. Ученият покани успешно издържалите да се запишат още утре в БСУ.  

Вижте какво сподели проф. Андон Лазаров за burgasdream.com:

"Преподавам няколко дисциплини, ориентирани към информатиката. Това са дискретна математика, теория на кодирането, мобилни комуникации, програмно осигуряване и операционни системи. Вярвам, че съм полезен на нашите студенти да получат качествено образование. 

Всички преподаватели в БСУ имаме готовност да посрещнем всяко предизвикателство, всяко желание на студента да получи допълнително знания, подготовка или изява в страната или чужбина. Наши студенти продължават своето матистърско образование в университети в Западна Европа и САЩ.

Партньорството ни със Софтуерния университет е изключително успешно. Г-н Наков е широкоскроен човек. Той знае качествата на нашия университет и взаимодейства с преподаватели от БСУ, които пък имат едно сериозно присъствие по всички форуми и състезания по математика и информатика."

 

Възможностите за обучение в СофтУни и университет-партньор МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Автор Ирина Генова

Коментари   

#1 обучващ 18-01-2016 10:40
За обучението и лекторите бяха на страхотно ниво БРАВО!!!
Но защо този проф. Андон Лазаров трябваше да дойде в началото на изпита и да отнеме 30мин от него. Изпита беше с ограничено време и тези 30мин бяха особено важни за някой от нас :-x :-x :-x
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови