Любимите марки на бедните, които искат да изглеждат богати

Когато тенденцията на "тихия лукс" се разрасна в социалните мрежи, две неща станаха ясни.

Първо, че изключително богатите хора не се обличат така, както всички си представяме - от глава до пети в скъпи марки. И второ - големите луксозни брандове не таргетират толкова заможната част от човечеството, колкото по-бедните, които искат да минат за богати.

Откровението дойде от сериала "Наследници" и дизайнерката на костюмите в поредицата Мишел Мейтланд, която обясни защо никой от потомците на династията Рой не носи видимо лого на известна модна къща.

"Нали знаете онези тениски, на които с огромни букви пише Gucci или Balenciaga - това не е мода, предназначена за милионери. Когато някой е извънземно богат, той няма нужда да го доказва, носейки скъпи дрехи. Това се нарича тих лукс", каза тя през март тази година, с което преобърна модните тенденции.

Признанието на Мишел бе подкрепено от десетки стилисти в TikTok, които споделиха, че хората от върха на финансовата и социална пирамида не харесват, когато модната къща на облеклото им си личи от километри.

За тях това е вулгарно, пошло, свидетелство за парвенющина.

Тогава защо има толкова дизайнери, които принтират името си върху дрехите? За да ги купуват по-бедните, които искат да излъжат другите бедни, че всъщност имат пари.

Няколко дизайнерски марки са опечени специалисти в тази област. Отлично знаят, че името им е синоним на лукс и по устав съставят колекциите си, така че това име да избожда очи.

Кои са тези марки:

Versace – с красота и лукс под знака на Горгоната Медуза;

Louis Vuitton – със златистата лъскава щампа LV;

Gucci - може би най-разпознаваемият бранд за висша мода, с преплетените две G;

Hermès – с прословутата им чатна Бъркин;

Chanel – със знаменития парфюм Chanel №5;

Nike – за да впечатлявате в ежедневието;

Elie Saab – с блестящи рокли за парвенюта;

Balenciaga – любима марка на поколението Z;

Rolex – истиска примамка за парвенюта.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови