Нинова в Бургас: Увеличаване на доходите и таван на цените

„Искаме мир, увеличаване на доходите, запазване на традиционното българско семейство. От пет години водим тази неравна битка. Срещу нас има много сила и пари“, заяви лидерът на БСП Корнения Нинова на среща с членове и симпатизанти на партията в Бургас. 

Тя бе посрещната на входа на Бургаския свободен университет по стар бълграски обичай с хляб и сол и букет червени рози. 

Нинова бе придружена от водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ за 2-ри многомандатен избирателен район – Бургас инж. Петър Кънев, областният председател на БСП Стойко Танков, както и на останалите лица в листата на социалистите.

Аулата на БСУ събра актива на червените от Бургас и общините в областта за срещата с председателя на столетницата.

"Имаме невероятна листа. Това е един силен екип с кандидати за народни представители от всички сфери, най-много от тази на образованието и аз се гордея, че съм техен водач", заяви Петър Кънев.

"Направихме социална програма, която не беше изпълнявана от БСП повече от 10 години. Благодарение на нас има безплатни ясли и детски градини, еднократна помощ в размер на 300 лева за всяко дете от I до IV клас, необлагаем доход от 600 лева за едно и от 1 200 лева за две деца. Нашата грижа е и за хората на труда, работещите бедни. 500 000 българи работят на минимална работна заплата. За да видите, колко сме упорити ще ви кажа, че 42 пъти внасяхме предложения за увеличаване на минималната работна заплата и на 43 път го приеха. 

Благодарение на нас пенсиите се увеличиха с 43%. Трябва да се продължи политиката на увеличаване на доходите и да се сложи таван на цените на хранителните продукти. След Франция, Испания и Португалия още три държави замразиха цените на храните", обясни Корнения Нинова.

Тя призова служебният кабинет да спре вноса на храни и яйца от Украйна, която не е страна членка на Европейския съюз, а трета страна за Съюза.

"Правителството е заложило в проекто-бюджета увеличаване на данъците и замразяване на доходите. Не го приемаме", заяви още лидерът на БСП.

Корнелия Нинова е категорична, че грижата за българското земеделско производство трябва да стане основна, „защото бъдещите конфликти ще бъдат за вода и храна.“

БСП ще се противопостави на премахването на данъчните облекчения в областта на туризма. „Това ще удари много по този сектор, а той ни е основно перо на икономиката. Ние искаме да продължим минималната заплата да следва ръста на средната и да бъде 50%, а майчинството да е колокото минималната работна заплата“, коментира Корнелия Нинова.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови