Асен Василев: На записа няма нито една дума, зад която не заставам

На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал. Отрязани са определени части от мои изказвания, като съгласуването за службите или промените в държавната администрация.

Абсолютно заставам зад думите си. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Той заяви, че това са думи, които самият той е казвал на избирателите си. Помолен да оцени записа, той заяви: "Това не трябва да го оценяваме ние, а всички български граждани, след като изслушат записа".

Асен Василев припомни, че акад. Николай Денков е оторизиран да води преговорите, а от другата страна е Мария Габриел. Те двамата да продължат, когато могат, каза още съпредседателят на ПП.

"Властта не е самоцел. Ако слушате записа, това е основното нещо, което се обсъжда там. Властта е да се свършат полезни за държавата неща", каза той и даде за пример членството в Шенген, еврозоната и реформа в съдебната система.

Цялата мелодрама може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес.

В отговор на въпрос дали не трябва да има отстъпки, той заяви, че "ако отстъпките са, за да се размразят преговорите, такива не трябва да има".

И сподели мнение, че ротацията не трябва да се сменя и акад. Денков все пак трябва да е в първите 9 месеца премиер. Според Василев има интереси, които не искат да има правителство. Това са интересите, които ни докараха дотам, че не сме пълноценни членове на ЕС и НАТО, каза още той и заяви, че в България службите се занимават с интриги.

Представете си, че имаме една държава, в която компютрите на министерство се използва за плацдарм за хакерски атаки от Русия към партньорските службите. Представете си, че имаме една държава, в която има нулева подготовка за това, което се случи в Украйна. Как се влиза с тези служби в Шенген и еврозоната, попита Асен Василев.

Според него, за да може тези хора да си свършат работата, те трябва да имат доверие, да са одобрени от партньорските служби на съюзите, в които България участва.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови