Войната в Украйна може да се разшири през Прибалтика, Полша или Балканите

Има реална опасност войната да се разшири отвъд границите на Украйна. Това заяви политологът и експерт по международна сигурност и управление на конфликти Искрен Иванов в студиото на euronewsbulgaria.com.

По думите му това може да стане по 2 оси - през Прибалтика, Полша и Балканите или през Нагорни Карабах.

По повод появилата се информация за тайна стратегия, чрез която България помага на Украйна, той коментира:

„Както стана ясно от публикациите в последните часове, стратегия за помощ към Украйна очевидно е имало, но тя се е пазила в тайна. Политиците не са искали този въпрос да излиза в обществеността, поради простата причина, че това щеше да утежни политическата криза. Щеше да предизвика допълнителни сътресения, но какво повече можеше да се случи всъщност, след като за пети път отиваме на избори?"

"Това обаче допълнително ще поляризира общественото мнение и ще доведе до трудности за създаване на правителство ако има нови избори, а те са доста вероятни. Тази монета има две страни. Окончателно се разсея митът, че България е про-руска страна, че не иска да помага на Украйна, че сме Троянски кон в ЕС. Оказа се, че България има волята да помага. Другата страна е, че веднага се появиха политически актьори за да манипулират политическия процес в България. И ще го правят и в бъдеще“, допълни политологът.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови