ЕС дава 600 млн. евро за укрепване на границата ни с Турция 

ЕС ще насочи 600 млрд. евро за укрепване на границата ни с Турция. Това съобщи в "Денят започва" главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.  

"От вчера имаме писмо от Урсула фон дер Лайен, която ни уведомява, че ЕК е провела съвещание за нов стратегически подход към опазване на общата ни външна граница и България се явява приоритет. В нашето направление ще бъдат отделени над 600 млн. евро за укрепване и техническо изграждане на нашата граница. Там имаме над 110 км необезпечени технически, другите 200 км. има и там какво да се направи", посочи той. 

Парите ще отидат за техника, камери, сензори и автомобили, коментира още главният секретар на МВР. След рекордния мигрантски натиск, отчетен през 2022, за първите три месеца на годината има ръст с още 43%, каза още той. 

Тодоров коментира и случая с бременната лекарка, заловена да превозва мигранти. Преди дни я отрече твърденията на вътрешния министър, че в миналото е била залавяна с наркотици. Петър Тодоров я опроверга като заяви, че данните са потвърдени и има образувано досъдебно производство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови