Такса за празна чиния, за разрязване на сандвич и още абсурди в ресторанти в Италия

Доплащане за чаени лъжички и празни чинии, което да покрие разходите за измиването им шокираха посетители в ресторанти в Италия, пише Daily Mail. 

Клиенти останаха и изненадани от таксата от 2 евро за разрязване на сандвич наполовина в заведение на езерото Комо. Мястото е известно като една от най-луксозните дестинации в света, а холивудската звезда Джордж Клуни притежава имение с изглед към брега на езерото.

Ида Германо, собственичката на Osteria del Cavolo във Финале Лигуре, коментира пред The Times, че таксата се начислява, тъй като повече чинии за почистване означават повече работа за вършене. 

При друг подобен случай в пицария близо до Алба, в северен Пиемонт  двойка, която поиска допълнителна чаена лъжичка, за да може да сподели десерт, беше таксувана с 1,50 евро. Недоволни клиенти споделят в социалните мрежи касови бележки с доказателство за допълнителните такси, които им се начисляват. 

Собствениците на заведенията коментират, че допълнителните искания си имат цена.

Те обясняват: „Ако клиент ме помоли да направя две порции препечен хляб, трябва да използвам две чинийки, две салфетки и да отида до масата с две ръце.

„Вярно е, че клиентът винаги е прав, но е също толкова вярно, че допълнителните заявки имат цена”, аргументират се собствениците. 

Откакто пътуванията в чужбина се върнаха към нормалните нива след края на пандемията, все по-често туристи изразяват недоволството си от това, че им се предоставят прекалено високи сметки в барове и ресторанти в редица европейски дестинации.

Няколко клиенти разкритикуваха кафене близо до базиликата Свети Петър в Рим, че е „капан за туристи“, като един клиент каза, че са били таксувани 53 евро за „два триъгълни сандвича с препечен хляб и чабата с шунка и моцарела“.

През юни друг турист сподели, че е платил сметка от 360,80 евро за обяд в ресторант на плажа на гръцкия остров Миконос. Клиентът обяснява, че със семейството си са търсили място, на което да седнат, когато сервитьор от ресторант Eclipse им казал, че могат да използват своите чадъри и шезлонги, при условие че купят две напитки. Клиентът споделя, че е поискал цените и менюто, но сервитьорът умело избегнал въпросите му, като им казал, че е „евтино“. 

 „Когато сметката дойде, бях ужасен, тъй като калмарите бяха 148 евро, млечните шейкове, които не искахме, но бяхме принудени да поръчаме за децата си, бяха по 38 евро, а салатата и хлябът, за които ни казаха, че са безплатни, бяха съответно 28 евро и 14,50 евро”, споделят туристите. 

Британски туристи се оплакаха и от друго заведение на гръцкия остров - DK Oyster. 

Двойка младоженци споделиха, че са били таксувани по 28 евро на стрида, докато друга двойка каза, че са платили почти 800 евро за напитки, предястия и салата. В същия бар американски туристи получиха внушителната сметка от 780 евро за два коктейла Мохито, четири бутчета от раци и гръцка салата.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови