Ловът за руски активи е открит

Парите скоро ще се върнат в Русия - спекулантите много искат да спечелят от поевтинелите руски акции. Ловът за руски активи вече е открит.

 

От Bank of America Merrill Lynch коментираха в писмо до акционерите, че вече са тръгнали на лов за изгодни предложения в Русия, което е свидетелство, че разпродажбата на активи в Москва много скоро ще приключи. Но ситуацията може да се влоши, особено, ако Западът и Русия започнат война със санкции. Засега вероятността от този сценарий е доста ниска заради прекалено големите разходи. Присъединяването на Крим към Русия, което е вече факт, повишава рисковете, но не намалява привлекателността на руския пазар, коментира darikfinance.

Алчността винаги побеждава. Повечето инвеститори са съгласни, че вероятността от въвеждането на реални икономически санкции е малка дори след анексирането на Крим. Всякакви санкции ще доведат до отговор от Русия, което ще увеличи загубите за всички от въвеждането им.

Инвеститорите отбелязват, че страните от Европейския съюз зависят от доставките на руските енергийни ресурси. В близко бъдеще те трудно могат да бъдат заменени.

Потокът от негативна информация за Русия скоро ще намалее. Това означава, че пазарът или вече е достигнал дъното, или всеки момент ще го достигне. Вече се наблюдава интерес към различни активи, чиито цени са се сринали. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови