Вижте какво се случва на Гергьовден в Камено /снимки, видео/

Във фестивална зона бе превърнат обновеният площад пред сградата на общината в Камено днес за Гергьовден.

С чеверме и катми по местна рецепта кметът Жельо Вардунски посрещна гостите и местните жители в Камено днес.

Всички присъстващи имаха възможност да се насладят на уникални ястия във Фестивала на домашната гозба. Специални гости бяха двама топ готвачи – Валентина Вълкова, победителка в „Хелс Китчън“ и Махмуд ал Байруми от „Мастършеф“, както и световно признатата майсторка на захарната декорация и сладкарското изкуство Златина Люис.

Най-малките деца се включиха в атрактивен уоркшоп, заедно с шеф-готвачите, а пазителите на автентичните обичаи от СНЦ „Каменовски традиции“ приготвяха най-вкусните катми и агнешко на чеверме по стара рецепта.

Махмуд ал Байруми приготви специално ястие в агнешка кайма по арабска рецепта, а Златина Люис - празнична торта - агънце.

Музикалната програма също бе на ниво. След фурора на Дежа Вю и Тони Димитрова снощи, днес на сцената се качиха местни фолклорни състави, които представиха любопитна програма.

Кметът на Камено Жельо Вардунски участва в празника на града с роля, изпълнена на сцената. Той бе домакин в празничния спектакъл и пое агнето от овчарина. 

Вардунски пожела на всички каменовци да са здрави. „Нека да празнуваме по-често такива красиви празници и по-рядко да имаме тревожни моменти, каквито имахме с пандемията. Поздравявам и всички именици”, каза още каменският кмет.

Специално за днешния празник бе подготвен курбан за здраве за 500 души. С 50 килограма кайма бяха изпечени вкусни кебапчета за местни и гости.

Празникът на Камено бе уважен от бургаските депутати от ГЕРБ Галя Желзкова и Жечо Станков, и народният представител от ДПС Севим Али.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови