В Камено възродиха шествието за 24 май /снимки, видео/

С впечатляваща манифестация Камено издига делото на Солунските братя Кирил и Методий днес, на 24 май.

Стотици деца, учители, родители, директори и местна администрация се включиха за първи път от години в празничното шествие.

Зад инициативата на кмета на Общината, Жельо Вардунски, застанаха жители от всички поколения, които обединени от стойността на българската азбука, просвета и култура ще направят заедно парадна обиколка.

Целта е със 172-та годишнина от първото отбелязване на празника да се възроди красивата традиция на тържественост и почит към делото на равноапостолите. 

В манифестацията се включиха и радетелите на българския автентичен дух от Танцов ансамбъл „Здравец“ с 35-годишна история и възпитаниците на училището със 150-годишна история – СУ „Христо Ботев“.

Редом един до друг в центъра на града вървяха деца от детските градини и училищата от Камено, Русокастро, Кръстина, Черни връх и Трояново. Учениците развяха гордо малки трибагредици и пяха химна на българската просвета „Върви, народе възродени“.

След красивото и изпълнено с много настроение шествие, на сцената на площада в Камено се проведе близо двучасов концерт. В него с песни и танци се включиха деца както от детските градини, така и изпълнители от Музикалното училище в Бургас.

Хорът на учителите в града специално поздрави местната общност за 24 май, а кметът Жельо Вардунски удостои със специални грамоти учители и хора от културните среди.

Сред отличението бе и неговата класна ръководителка от 1 до 4 клас Данка Вичева. 

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови