С тържествен концерт в Камено отбелязаха 3 март /снимки/

Отново е 3-ти март – свещена дата. Дата, изписана в летописната книга на народа ни. С тържествен концерт, Камено отбеляза 146-тата годишнина от Освобождението на България.

С тържествена церемония и благодарствен молебен, който бе отслужен от отец Серафим беше дадено началото на празничния 3-ти март в Камено. Граждани поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите за Освобождението. Сред присъстващите бяха председателят на Общински съвет Камено – Радослав Балтаджиев, заместник кметове, кметове на населените места от общината, общински съветници, членове на пенсионерски клубове, ученици и граждани.

Празникът продължи с тържествен концерт на колективите от НЧ “ Просвета-1927“ и възпитаниците от СУ „Христо Ботев“, които организираха запомнящо се паметно събитие по случай 146-годишнината от Освобождението на България.

„Уважаеми съграждани, Честит национален празник!

Честити 146 години от Освобождението на България! Имам честта да Ви поздравя по повод националния празник на България – 3 март, от мое име и от името на кмета Жельо Вардунски. 

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Националния празник на Република България – 3 март и 146-годишнината от Освобождението! Днес е празник на българското самосъзнание, на националната ни гордост и самочувствие. Нека бъдем достойни и горди наследници на тези, които отдадоха живота си, за да има днес България, български народ и език. 

Нека на този паметен ден, сведем глави и се поклоним пред хората, запалили огъня на националното ни пробуждане и възраждане, пред книжовниците и  будителите, съхранили духовното ни богатство, историческа памет и национално достойнство. Нека следваме заветите на нашите велики предшественици! 

Нека живеем достойно и смело като тях, защото и днешният българин е силен и горд човек! Нека да бъдем верни наследници на героите! Нека бъдем истински българи!“, с тези думи се обърна към множеството в залата на НЧ “Просвета-1927“, председателят на ОБС-Камено - Радослав Балтаджиев.

Учениците от СУ „Христо Ботев“ представиха силно въздействащ и емоционален концерт, със стихове и песни, с части от историята по подобаващ начин и с дух на национална гордост. 

С празничен дух и народни песни в програмата участваха и Представителният танцов Ансамбъл в Камено, Представителен танцов ансамбъл „Здравец“, Представителен ансамбъл за автентичен фолклор и Детска танцова школа НЧ “ Просвета-1927“, които допълнително заредиха присъстващите с добро настроение.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови