Община Камено ще участва във Фонд за развитие на Летище Бургас

Редовното заседание на Общински съвет Камено за месец март бе с дневен ред от близо 30 предложения. Съветниците приеха Община Камено да участва в  сдружението с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Бургас“. 

Предложението беше подкрепено единодушно, а за представител на Община Камено в управителните органи на сдружението бе избран кметът Жельо Вардунски. Целта на фонда е да осигури целогодишни полети за и от Летище Бургас, превръщайки го в целогодишно работещо летище. 

„Освен в сектор „Туризъм“, този фонд ще бъде полезен за гражданите на община Камено, които работят в чужбина и са принудени да използват неудобната връзка до София. Имаме съграждани, които работят на Летище Бургас, а също така и работещи в туристическия бранш. Основанието за създаването на този фонд е комплексно и не е насочено само към сектор „Туризъм“, а е за цялостно  развитие на региона -  работа, инвестиции, предпоставка за привличане на инвеститори“,каза кметът Жельо Вардунски.

Приети бяха  и отчетите за изпълнение на Програма за управление на отпадъците на територията на община Камено за 2023 г. и отчет за изпълнение на Програма за опазване на околната среда на територията на община Камено за 2023 г.

Разглеждането на останалите предложения в дневния ред, сред които одобрението за изработване на парцеларни планове за няколко частни обекта, минаха без напрежение под умелото ръководство на председателя Радослав Балтаджиев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови