Загиналият спасител в Несебър вадил момичетата 4 пъти от водата през деня

След смъртта на спасител на плажа в Несебър стана ясно, че двете момичета, които са били спасени от него, са вадени четири пъти от водата през деня и не са се съобразили с препоръките на спасителите, съобщи бТВ.

Мъжът почина след като успял да извлече две момичета от морето. Към момента не е ясно дали се е удавил или причината за смъртта е друга. След като успява да ги извади, колегите му го виждат паднал по очи във водата.

„Този човек е един от стожерите в спасителната дейност. Още от 90-те е по плажовете. Немалко от нас са се учили на професия то него“, каза шефът на водноспасителната служба Иван Георгиев.

„По-притеснителното е, че тези момичета нееднократно през деня са били извеждани от подобна ситуация. При направена справка с колегите му, те четири пъти са вадени преди това“, каза Георгиев.

Това не е първият случай, при който плажуващи не се съобразяват с препоръките на спасителите. Преди време полски туристи замеряха наш спасител с пясък, поради което се стигна до сблъсък между тях. Спасителят е получил възпаление на очите след случая, но вече е на работа.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови