Два акта за превозвача по линия Слънчев бряг-Бургас заради цените

Вече се проверяват цените по автобусна линия Слънчев бряг-Бургас, обяви заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев,

в отговор на изпратеното до него писмо от омбудсмана Диана Ковачева с искане да бъдат защитени правата на учениците и пенсионерите след приемане на мярката за допълнително компенсиране на намаленията за автобусния транспорт. 

Поводът за препоръката на омбудсмана са постъпилите конкретни жалби и сигнали от граждани - родители на ученици, които пътуват по автобусната линия Слънчев бряг – Бургас. Те се оплакват, че в резултат на влязлата в сила мярка, цените на превозните документи за учениците вместо да намалеят се увеличават. Според тях завишената цена на превозните документи е в резултат от неправилно тълкуване на Постановлението от фирмата-превозвач. 

Стана ясно още, че Министерството на икономиката и индустрията и Комисията за защита на потребителите (КЗП) също проверяват цитирания случай. КЗП е съставила 2 акта за административно нарушение на фирмата превозвач, която има договор с община Несебър, като в момента се събират доказателства по случая, за да може комисията да се произнесе и председателят на КЗП да издаде акт за забрана на нелоялна търговска практика. 

„Категорично заявявам, че процесът по разпределянето на допълнителните средства за автобусни превози на деца, учащи и пенсионери се следи стриктно, така че да не се допускат злоупотреби“, подчертава още министърът.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови