Бостън териер стана победител на изложението в Обзор

Чаровният бостън териер Кими стана победител в Обзор.

Той бе избран за най-добър сред над 110 съперници на първото по рода си изложение за кучета „Короната на морето“, което се проведе в неделя. Кими грабна и специалната награда на кмета на града Христо Янев.

Шампионът е роден във Финландия в развъдника на Тина Таулос – една от най-известните световни киноложки съдийки. Пълното му име е Канмойс Бостън Гоу Фор Ит., но неговият стопанин Антон Тоталов от Пловдив предпочита да го нарича галено просто Кими. 

Кучето е на 4 години, но вече има зад гърба си редица отличия и цяла година стаж в Америка. Зад Океана бостън териерът е получил от тамошната киноложка федерация „Американ кенъл клъб“ титлата Шампион и Гранд шампион на Америка.

„Короната на морето“ продължи часове наред до късно в неделя. Главният съдия Фатих Чокчан, заместник-председател на Киноложката федерция на Турция и представител на голямата международна киноложка федерация FCI, сподели, че е бил особено затруднен при голямата конкуренция. Но Кими е успял да спечели сърцата на цялото жури. Кими получи за награда цял чувал с лакомства, а неговият стопанин – плакет и корабен макет.

На снимката Кими е в ръцете на стопанина си Антон Тоталов от Пловдив, заобиколен от съдия Антоан Хлебарол (вляво) и главния съдия Фатих Чокчан.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови