И в "Слънчев бряг" останаха без персонал

След курортния комплекс "Дюни" край Созопол и от "Слънчев бряг" изплакаха, че нямат персонал и сезона е пред провал.

 

Хотелиери са в паника, защото нямат достатъчно персонал за летния сезон край морето. Канят наши сънародници от българската диаспора в Украйна, Молдова и Сърбия да работят.

Персоналът не достига, защото българските работници заминават за Германия и Англия. "Положението е сериозно, има хотели, които дори може да не отворят", алармира Веселин Налбантов, член на управата на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Готвачите в чужбина вземат по 2 000 евро, а тук месечната им заплата е 2 000 лева.Пиколото в наш хотел получава 700 лева, а навън 700, но евро.

Грабят нашия квалифициран персонал, твърдят хотелиерите в Слънчев бряг.

"България ще си остане само с едната природа. Всеки казва - курортите ни са по-красиви, като натрупам пари и ще се върна, но като се върне, кой знае и от природата какво ще е останало", коментират хотелиери.

Според други техни колеги причината е друга."Много са обектите, това е проблемът, а не толкова, че персоналът "изтича"". Според персонала, обаче причините за липсата на желаещи да работят в Слънчев бряг са ниските заплати и лошото отношение към служителите,често хотелиери и ресторантьори са некоректни към своите работници.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови