Ето яхтата и автомобилите на Полихрон от Поморие, задържан за измами /снимки/

МВР публикува снимки от луксозния живот на 53-годишния Полихрон Луков, който бе арестуван при спецакция вчера на яхта край Поморие.

От полицията съобщиха, че действията на 13 септември са във връзка с получени в Окръжна прокуратура – Бургас Европейска заповед за разследване и Европейска заповед за арест от прокуратурата в австрийския град Вела.

В операцията са участвали антимафиоти от ГДБОП, които са атакували плавателния съд, в който е бил помориецът. 

Полихрон Луков е заподозрян за извършени множество измами на територията на Република Австрия, сред които изработване и разпространение на неистински документи за самоличност - испански дипломатически паспорти и лични карти. 

Задържаният поддържал висок стандарт и луксозен начин на живот. Във финалната част на операцията на място са присъствали и представители на австрийските служби. При претърсванията на два адреса, яхта и два автомобила с фалшиви дипломатически номера са иззети множество фалшиви документи, удостоверения и печати.

С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Бургас първоначалното 24-часово задържане на мъжа е удължено до 72 часа. Внесено е искане в Бургаския окръжен съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение, като заседанието е насрочено за 14 ч. днес.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови