В Созопол откриха с плажно парти Сезон 2024 /снимки/

В Созопол снощи бе даден официално старта на туристичесткия сезон, въпреки че от далеч преди това морският град е пълен с курортисти.

Тълпи от събрали видим тен почиващи кръстосват живописните улички, независимо от това, че морето все още е студено и че тече Европейското първенство по футбол.

"Големите хотели ще бъдат запълнени изцяло. Има всички предпоставки сезонът да е много успешен", сподели кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев преди откриването на "Лято 2024". Той очаква около 5-10% ръст на туристите това лято.

„Все пак ние разчитаме най-вече на българските туристи, които се надяваме да не идват само за уикенда“, допълни Янакиев. Той подчерта, че тази година Созопол ще наблегне на културната програма, с която да привлече повече летовници. За целта за първи път септември ще е месец на културата.

И през този сезон от местната администрация имат предизвикателства по отношение на паркирането на автомобили. И тази година са увеличени местата за паркиране. 

Другата критична точка е сметосъбирането. В момента тече конкурс за избор на фирма изпълнител. В Созопол преди близо две години започнаха монтирането на подземни контейнери в Стария град, което е едни от начините за справянето с проблема с боклука.

„Най-добрата новина за мен ще е ако няма лоши новини за българското Черноморие през лятото“, допълни кметът.

Той пожела на жителите на общината спокойно и успешно лято и много забавления.

Официалният старт на сезона бе даден на плажно парти на брега на морето. Коктейлът бе уважен от зам.-кметовете Андрей Николов и Тодор Дамянов, председателя на общинския съвет Станимир Андонов, общински съветници, кметове на населени места в общината, командира на Военноморска база Бургас кап. I ранг Петър Петров, директорът на БАБХ-Бургас - Димитър Германов, общински служители, общественици.

Програмата продължи с концерт на Рафи Бохосян и бенд, които изпълниха световни хитове на любими изпълнители.

На плажа се бяха събрали много жители и гости на Созопол, които се забавляваха.

Вечерта завърши с пищни фойерверки, които бяха изстреляни от кораб в морето.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови